DCO Hulp aan huis OCMW Gavere

 

Wat?

DCO Hulp aan huis van het OCMW Gavere is een dienstencheque-onderneming die erkend is voor het leveren van thuishulp van huishoudelijke aard. Volgende diensten worden aangeboden:

  • poetsen van de woning
  • wassen en strijken van huishoudlinnen
  • naaiwerkjes
  • bereiden van maaltijden

Wanneer?

De dienstverlening wordt aangeboden van maandag tot vrijdag, in blokken van 4 uren hulp in de voor- of namiddag, op wekelijkse of tweewekelijkse basis.

Voor wie?

Elke natuurlijke persoon met een vaste verblijfplaats in Gavere kan beroep doen op de dienstverlening van de DCO Hulp aan huis.

Kostprijs?

DCO Hulp aan huis levert thuishulp in het kader van dienstencheques. De gebruiker betaalt één dienstencheque per gepresteerd uur, hetzij elektronisch, hetzij op papier. De kostprijs van de dienstencheques bedraagt 9,00 euro per stuk. Dienstencheques zijn fiscaal voor 30% aftrekbaar.
Daarnaast betaalt de gebruiker tevens een administratieve kost van 1,00 euro per gepresteerd uur. De gebruiker kan, wanneer hij beschikt over beperkte bestaansmiddelen én fysiek, medisch of sociaal zorgbehoevend is, om een vrijstelling verzoeken die door de OCMW-raad al dan niet zal toegekend worden op basis van een sociaal verslag.

Hoe aanvragen?

De dienstverlening kan persoonlijk, telefonisch of schriftelijk aangevraagd worden bij de dienst thuiszorg van het OCMW Gavere via de infofiche voor het aanvragen van huishoudelijke hulp bij DCO Hulp aan huis.

Aanbieder?

OCMW, dienst thuiszorg
Markt 1 – 9890 Gavere
09 389 29 75
thuiszorg@gavere.be
www.gavere.be

Contactpersoon?

  • Esther Schamp, verantwoordelijke dienst thuiszorg
    Dagelijks bereikbaar van 08u30 tot 11u30, behalve op donderdag