Hans De Groote

 

 

Wat?

Kinesitherapie behoort tot de paramedische beroepen. Het kadert binnen de  eerstelijns gezondheidszorg. Het is een discipline waar mensen met vooral fysieke, doch soms ook mentale, problemen terecht kunnen. Bewegen, actief of passief, staat centraal in dit beroep. Massage is eveneens een zeer gekende toegepaste techniek.

Wanneer?

Van maandagmorgen tot zaterdagmiddag.

Voor wie?

Kinesitherapie wordt enkel op doktersvoorschrift verstrekt. Je moet dus doorverwezen worden door een arts, dit kan een huisarts zijn maar ook een geneesheer-specialist.

De aandoeningen die hiervoor in aanmerking komen zijn van velerlei aard. Het kan gaan om een eerder banale pijn ( b.v. lichte rug- of nekklachten ) maar ook een toestand na een operatie ( b.v. een totale knieprothese, een schouderoperatie,…) . Ook mensen die een beetje ouder worden en al eens vallen kunnen geholpen worden via het valpreventie kanaal.

Kostprijs?

Per behandeling betaal je € 22,26 in kabinet // € 23,57 bij huisbezoek. Er is een gedeeltelijke terugbetaling voorzien door het ziekenfonds ( meestal tussen 70 en 90 % ).

Hoe aanvragen?

Patiënt neemt telefonisch contact op. Aangezien er enkel kan gewerkt worden op doktersvoorschrift moet je dus eerst de (huis)arts consulteren om een kinesitherapievoorschrift te bekomen!

Aanbieder?

Hans De Groote

Contactpersoon?

Hans De Groote
Slaapstraat 10
9890 Gavere
09 384 65 90 (elke werkdag na 14u00)